Hooggebergte behandeling

Over het behandelteam

Onder eindverantwoordelijkheid van de longarts werken verpleegkundigen, zorgcoördinatoren, fysiotherapeuten, bewegingsagogen, psychologen en psychomotorisch therapeuten samen aan de behandeling. Elke patiënt krijgt een persoonlijke zorgcoördinator, een vast aanspreekpunt en iemand die zich inzet voor een goed verloop van de opname en alles wat daar bij komt kijken. Het transferteam van het NAD in Nederland verzorgt de voorbereiding voor opname in Davos.

“Als longarts werk ik samen met een gespecialiseerd team om zo zorg op maat te kunnen realiseren.”

Dr. Jongsma
Longarts

Team rondom de patiënt

Rondom elke patiënt vormen wij teams met diverse deskundigen en uiteenlopende expertisen. De teams die onder leiding staan van een longarts werken niet alleen aan onderzoek en behandeling maar ook aan voorlichting en kennisoverdracht. Tijdens uw verblijf in het NAD leert u meer over uw aandoening en medicijngebruik, wij helpen u symptomen (h)erkennen, omgaan met beperkingen en eigen mogelijkheden vergroten. Wanneer u dat wenst krijgt u begeleiding van een psycholoog.

Met beweging en bewegingstherapie verbetert u uw lichamelijke conditie en ervaart u de energie en het plezier die hier uit voortkomen – belangrijke voorwaarden om hier ook op de langere termijn aan te blijven werken. Om ook het sociaal-maatschappelijke leven te
verbeteren helpen we u tijdens de activiteitenbegeleiding een passende vorm van vrijetijdsbesteding te vinden. Kinderen gaan tijdens hun behandeling zo snel mogelijk terug naar school, volwassenen begeleiden we wanneer nodig terug naar de arbeidsmarkt.

Ernstig en moeilijk te behandelen astma? | Nederlands Astmacentrum Davos

Behandeltraject

Tijdens het behandeltraject helpen wij u inzicht, kracht en motivatie te vinden om een gezonder en gelukkiger leven te leiden en beter met uw ziekte om te gaan.

Met eigen inzet leert u uw grenzen verleggen en bewaken en weer het maximale uit uw leven te halen. Elk traject is een uniek, creatief en multidisciplinair maatplan, volledig afgestemd op uw persoonlijke mogelijkheden en wensen.

Elke opname start met een onderzoek naar de persoonlijke omstandigheden, beperkingen, kansen en doelen. Op basis daarvan stellen behandelaars samen met u een individueel behandelplan op.

Do you have any questions? Please contact us.