Hooggebergte behandeling
Op weg naar een gezondere toekomst

Davos | Nederlands Astmacentrum Davos

Wanneer is hooggebergte behandeling in Davos zinvol?

Een behandeling in Davos kan zinvol zijn als u veel last heeft van uw astma en door de gevolgen van uw astma ernstige beperkingen ervaart in het dagelijks leven. Wanneer het in Nederland met maximale behandeling niet lukt om klachten te verminderen en het astma voldoende onder controle te krijgen, kan een behandeling in het Nederlands Astmacentrum in het Zwitserse hooggebergte helpen de negatieve spiraal te doorbreken.

Wat houdt de
behandeling in?

Uw behandelproces begint met uitgebreide medische specialistische en multidisciplinaire diagnostiek van uw astma en uw hele gezondheid. Daarbij onderzoeken we ook welke gevolgen uw astma heeft in uw dagelijks leven. We kijken naar uw persoonlijke omstandigheden, vaardigheden en trainings mogelijkheden en in hoeverre deze van invloed zijn op uw astma.
De doelen die u voor uzelf stelt zijn een belangrijk onderdeel van uw behandelplan. Elke patiënt heeft een eigen verhaal en doelen in het leven. Het behandelplan is doelgericht. De behandeldoelen worden in overleg tussen u en het team vastgesteld.
Veelal is het eerste doel dat uw astma goed onder controle komt zodat u minder last heeft van uw astma, dat u zich beter voelt en minder beperkingen heeft.
Aan de hand van uw persoonlijk behandelplan pakken alle teamleden de behandeldoelen stap voor stap met u op in:

  • Persoonlijke consulten
    Elke behandelaar gaat met u in gesprek over alle verschillende aspecten van uw astma en uw gezondheid en zoekt met u naar verbeterpunten. Het doel is uw astma goed onder controle te krijgen en ook weer terug in Nederland goed te houden met behulp van uw persoonlijk astma-actieplan.
  • Interactieve gezondheidsvoorlichting
    De ervaring en onderzoek leert ons dat wanneer u goed geïnformeerd bent over de aard van uw aandoening, u ook beter in staat bent er adequaat mee om te gaan. Deze kennis wordt in regelmatige scholing door verschillende disciplines met u gedeeld tijdens de gezondheids voorlichting.
  • Trainingssessies
    Er is veel aandacht voor revalidatie door bewegen en verbeteren van uw conditie. Dat kan met fitness, zwemmen, yoga, sport en spel in de gymzaal, tegelijkertijd zijn er talloze mogelijkheden om te wandelen en actief te zijn in het prachtige berglandschap.

De schone lucht in de bergachtige omgeving van Davos helpt om het astma tot rust te laten komen. Schoon betekent dat er minder prikkels in de lucht zitten. Daardoor worden uw luchtwegen minder geïrriteerd en kan het zijn dat u zich in de eerste week al beter voelt. Door de droogte op 1600 meter boven zeeniveau zijn er vrijwel geen huisstofmijten en schimmels. Door de hoogte en de sneeuw is het pollenseizoen korter en zijn er minder gras-  en boompollen. Davos ligt ver van grote verkeerswegen en industriegebieden, daardoor is er nauwelijks luchtverontreiniging. Het NAD is rookvrij en heeft veel aandacht voor een gezonde leefstijl.

Het Nederlands Astmacentrum Davos is al meer dan 115 jaar actief op het gebied van longziekten. Het team van specialisten van het NAD heeft zich nu al geruime tijd gespecialiseerd in de behandeling van ernstig astma.

Heeft u een vraag? Wij staan u graag te woord.