Behandelteam

Team van specialisten

Onder eindverantwoordelijkheid van de longarts werken verpleegkundigen, longfunctie analist, fysiotherapeuten, diëtiste, psychologen, bewegingsagoog, psychomotorische therapeut en medisch maatschappelijk werker samen aan de analyse van uw problematiek en de behandeling hiervan. De transfer verpleegkundige in Nederland zorgt voor een goede voorbereiding van de behandeling.

Het team van behandelaren helpt u op weg, kijkend naar uw beginsituatie. Zij begeleiden u in uw dagelijks proces, en zij helpen u om de door u gestelde doelen tijdens uw opname te kunnen bereiken, zodat u de regie over uw leven terug kan nemen. Uiteindelijk gaat het om gezond blijven als u weer terug in Nederland bent. Met behulp van het astma-actieplan en een nazorg plan bent u daar zo goed mogelijk op voorbereid. Het team draagt de zorg bij het afronden van uw behandeling weer over aan uw behandelaars in Nederland, zowel mondeling als schriftelijk. Daarbij worden ook de adviezen gedeeld die we u meegeven.
We houden contact met u in het transfer proces weer terug naar Nederland.

Harry Horsman

Psycholoog

 

 

 

 

 

 

Anja Verstegen

Medisch maatschappelijk werker

 

 

 

 

 

Elsa Gerretsen

Fysiotherapeut

 

 

 

Wendy Molenmaker

Verpleegkundige

 

 

 

 

 

Femke de Vries

Verpleegkundige

 

 

 

 

 

Sanne ter Pelle

PMT-er / Bewegingsagoog

 

 

 

 

 

Jeanette Ambühl-Enting

Medisch secretariaat

 

 

 

Lucie Roeken

Intake verpleegkundige

 

 

 

 

 

Marja Hartmann

Planning

 

 

 

 

 

Charlotte Lemmens

Zorgcoördinator

 

 

 

 

 

Team rondom de patiënt

Rondom elke patiënt vormen wij teams met diverse deskundigen en uiteenlopende expertisen. De teams die onder leiding staan van een longarts werken niet alleen aan onderzoek en behandeling maar ook aan voorlichting en kennisoverdracht. Tijdens uw verblijf in het NAD leert u meer over uw aandoening en medicijngebruik, wij helpen u symptomen (h)erkennen, omgaan met beperkingen en eigen mogelijkheden vergroten. Wanneer u dat wenst krijgt u begeleiding van een psycholoog.

Met beweging en bewegingstherapie verbetert u uw lichamelijke conditie en ervaart u de energie en het plezier die hier uit voortkomen – belangrijke voorwaarden om hier ook op de langere termijn aan te blijven werken. Om ook het sociaal-maatschappelijke leven te
verbeteren helpen we u tijdens de activiteitenbegeleiding een passende vorm van vrijetijdsbesteding te vinden. Kinderen gaan tijdens hun behandeling zo snel mogelijk terug naar school, volwassenen begeleiden we wanneer nodig terug naar de arbeidsmarkt.

Ernstig en moeilijk te behandelen astma? | Nederlands Astmacentrum Davos

Behandeltraject

Tijdens het behandeltraject helpen wij u inzicht, kracht en motivatie te vinden om een gezonder en gelukkiger leven te leiden en beter met uw ziekte om te gaan.

Met eigen inzet leert u uw grenzen verleggen en bewaken en weer het maximale uit uw leven te halen. Elk traject is een uniek, creatief en multidisciplinair maatplan, volledig afgestemd op uw persoonlijke mogelijkheden en wensen.

Elke opname start met een onderzoek naar de persoonlijke omstandigheden, beperkingen, kansen en doelen. Op basis daarvan stellen behandelaars samen met u een individueel behandelplan op.

Heeft u een vraag? Wij staan u graag te woord.