Behandelteam

Team van specialisten

Onder eindverantwoordelijkheid van de longarts werken verpleegkundigen, longfunctie analist, fysiotherapeuten, diëtiste, psychologen, bewegingsagoog, psychomotorische therapeut en medisch maatschappelijk werker samen aan de analyse van uw problematiek en de behandeling hiervan. De transfer verpleegkundige in Nederland zorgt voor een goede voorbereiding van de behandeling.

Het team van behandelaren helpt u op weg, kijkend naar uw beginsituatie. Zij begeleiden u in uw dagelijks proces, en zij helpen u om de door u gestelde doelen tijdens uw opname te kunnen bereiken, zodat u de regie over uw leven terug kan nemen. Uiteindelijk gaat het om gezond blijven als u weer terug in Nederland bent. Met behulp van het astma-actieplan en een nazorg plan bent u daar zo goed mogelijk op voorbereid. Het team draagt de zorg bij het afronden van uw behandeling weer over aan uw behandelaars in Nederland, zowel mondeling als schriftelijk. Daarbij worden ook de adviezen gedeeld die we u meegeven.
We houden contact met u in het transfer proces weer terug naar Nederland.

Lous Rijssenbeek

Longarts

 

Harry Horsman

Psycholoog

 

Merel Wilbers

Psychologe

Anja Verstegen

Medisch maatschappelijk
werker

 

Miriam de Graaf

Longfunctie analist

 

Elsa Gerretsen | Nederlands Astmacentrum Davos

Elsa Gerretsen

Fysiotherapeut

Aad van Schie | Nederlands Astmacentrum Davos

Aad van Schie

Bewegingsagoog

 

Sanne ter Pelle

PMT-er/
Bewegingsagoog

 

Maaike Zantema

Verpleegkundige/
kwaliteitscoördinator

 

Lilyan Creemers

Verpleegkundige/
voedingscoach

 

Manon Oskamp | Nederlands Astmacentrum Davos

Manon Oskamp

Verpleegkundige

 

Wendy Molenmaker

Verpleegkundige

 

Femke de Vries

Verpleegkundige

 

Elvira Sinnige

Verpleegkundige

 

Manon van Uum

Verpleegkundige

 

Lucie Roeken

Intake verpleegkundige

Berry van Kats | Nederlands Astmacentrum Davos

Berry van Kats

Diëtiste

 

Charlotte Lemmens

Zorgcoördinator

 

Jeanette Ambühl-Enting | Nederlands Astmacentrum Davos

Jeannette
Ambühl-Enting

Medisch secretaresse

 

Marja Hartmann | Nederlands Astmacentrum Davos

Marja Hartmann

Planning

 

Team rondom de patiënt

Rondom elke patiënt vormen wij teams met diverse deskundigen en uiteenlopende expertisen. De teams die onder leiding staan van een longarts werken niet alleen aan onderzoek en behandeling maar ook aan voorlichting en kennisoverdracht. Tijdens uw verblijf in het NAD leert u meer over uw aandoening en medicijngebruik, wij helpen u symptomen (h)erkennen, omgaan met beperkingen en eigen mogelijkheden vergroten. Wanneer u dat wenst krijgt u begeleiding van een psycholoog.

Met beweging en bewegingstherapie verbetert u uw lichamelijke conditie en ervaart u de energie en het plezier die hier uit voortkomen – belangrijke voorwaarden om hier ook op de langere termijn aan te blijven werken. Om ook het sociaal-maatschappelijke leven te
verbeteren helpen we u tijdens de activiteitenbegeleiding een passende vorm van vrijetijdsbesteding te vinden. Kinderen gaan tijdens hun behandeling zo snel mogelijk terug naar school, volwassenen begeleiden we wanneer nodig terug naar de arbeidsmarkt.

Ernstig en moeilijk te behandelen astma? | Nederlands Astmacentrum Davos

Behandeltraject

Tijdens het behandeltraject helpen wij u inzicht, kracht en motivatie te vinden om een gezonder en gelukkiger leven te leiden en beter met uw ziekte om te gaan.

Met eigen inzet leert u uw grenzen verleggen en bewaken en weer het maximale uit uw leven te halen. Elk traject is een uniek, creatief en multidisciplinair maatplan, volledig afgestemd op uw persoonlijke mogelijkheden en wensen.

Elke opname start met een onderzoek naar de persoonlijke omstandigheden, beperkingen, kansen en doelen. Op basis daarvan stellen behandelaars samen met u een individueel behandelplan op.

Heeft u een vraag? Wij staan u graag te woord.