Vacatures

Bergen verzetten met collega’s

 

Het Nederlands Astmacentrum Davos is het expertisecentrum op het gebied van hooggebergte behandeling. In Davos behandelen wij patiënten met ernstig astma. Het NAD ligt op 1.650 meter hoogte in de Zwitserse bergen. De reden hiervoor is de prikkelarme omgeving met o.a. lage concentraties pollen, huisstofmijten en luchtverontreiniging. Dit is een additionele positieve factor gebleken bij de behandeling van ernstig astma. Het NAD is een instelling voor Nederlandse patiënten. In het Nederlands Astmacentrum Davos werken Nederlandssprekende medewerkers. Het NAD is ingebed in het Nederlandse zorgsysteem en voldoet aan de Nederlandse kwaliteitseisen.

Vacatures Nederlands Astmacentrum Davos

 

 

Activiteitenbegeleider m/v

Aanstelling voor 32  – 36 uur per week

 

Ben je nieuwsgierig, creatief, werk je graag met mensen op een unieke locatie, kun je vooral zelfstandig werken, maar ben je ook een teamspeler? Neem dan contact met ons op!

 

Het NAD
Het Nederlands Astmacentrum Davos behandelt volwassenen en jongvolwassenen met ernstig astma. Middels specialistische kennis, individuele aandacht, overtuiging en motivatie, willen we patiënten weer de regie over hun eigen leven terug laten nemen.

Het NAD ligt op 1650 meter hoogte in de Zwitserse bergen. Davos biedt in elk seizoen uitgebreide mogelijkheden voor conditieversterkende buitenactiviteiten als wandelen, fietsen, langlaufen en sneeuwschoenlopen. Ook zijn er binnen activiteiten zoals zwemmen, fitness, sport en spel.  Dat maakt het NAD voor veel astmapatiënten een plek om letterlijk op adem te komen.

De functie

Het doel van de activiteitenbegeleider is om mede door het aanbod van diverse creatieve en sportieve activiteiten een bijdrage te leveren aan een goede opname. Ontspanning en plezier staan hierin centraal.

Patiënten zijn vaak langere tijd opgenomen, gemiddeld 9 -12 weken, en hebben een weekrooster met allerlei behandelmomenten. De activiteitenbegeleider draagt bij om naast dit rooster een veelzijdig aanbod te bieden van activiteiten zowel binnen als buitenshuis. De activiteiten kunnen variëren van creatieve uitdagingen, spelletjes, sport /spel, workshops fotografie tot uitstapjes in de omgeving.  Eigen initiatief en aansluiting op de patiëntengroep is hierin erg wenselijk. Het contact met de patiënten en werken vanuit individuele interesses van de patiënt geeft voldoening en plezier!

Het is een uitdaging om vraaggericht met de patiënt te zoeken naar een nieuwe of een andere manier van een zinvolle dagbesteding. Om keuzes te bieden, op een prettige manier ervaringen op te doen en aan therapeutische doelen te werken.

Als activiteitenbegeleider werk je veelal zelfstandig in een directe samenwerking met de zorgcoördinatoren en verpleegkundigen.

Je draagt bij aan een veilige en positieve groepssfeer. Je bent tevens flexibel inzetbaar in de directe patiëntenzorg daar waar de patiënt ondersteund en begeleid kan worden. Je rapporteert mondeling en schriftelijk.

 

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste collega die beschikt over:

Profielschets

Wij bieden
Inschaling naar FWG 40 (Cao ziekenhuizen) afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring. Een koers- en koopkrachtcorrectie voor het duurdere levensonderhoud in Zwitserland. Tijdelijke huisvesting, direct naast de kliniek, kan worden verzorgd door het NAD.

Meer informatie
Heb je interesse of wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met dhr. H. Horsman, operationeel manager Davos, op telefoonnummer +41 81 417 8521 of mevr. A. Verstegen, zorgcoördinator, telefoonnummer +41 81 417 8527.

 

Solliciteren
Je motivatiebrief en CV met foto kun je sturen naar h.horsman@nadavos.nl onder vermelding van vacature AB.

 

Sluitingsdatum: maandag 11 februari 2019

 

 

 

Heeft u een vraag? Wij staan u graag te woord.